Loopbaanbegeleiding en stress & burn-out coaching voor jouzelf, voor jouw medewerkers of voor jouw organisatie.

Drijfverenscan Energy Drives

Mariët Mulder • mrt. 01, 2024

Drijfverenscan: wat geeft je energie en waar loop je op leeg?

drijfveren test

Een essentieel onderdeel van coachtrajecten gericht op persoonlijke groei of professionele ontwikkeling is het inzicht krijgen in drijfveren, de diepgewortelde motiverende krachten die ons gedrag sturen. Een krachtig instrument dat we hiervoor kunnen gebruiken, is de Drijfverenscan van Energy Drives. 


Wat zijn drijfveren eigenlijk? Ze zijn de brandstof achter al onze acties, beslissingen en ambities. Ze bepalen niet alleen wat we doen, maar ook hoe we het doen en waarom we het doen. Door onze drijfveren te begrijpen, kunnen we bewuster keuzes maken die beter aansluiten bij wie we werkelijk zijn en wat we echt willen bereiken.


De Drijfverenscan van Energy Drives geeft inzicht in jouw drijfveren en geeft antwoord op de vraag waar jij energie van krijgt en wat je juist energie kost. Het proces begint met het invullen van een vragenlijst die verschillende aspecten van jouw persoonlijkheid en voorkeuren verkent. Vervolgens analyseert de scan deze informatie om jouw belangrijkste drijfveren te bepalen.


Een van de krachtige aspecten van de Drijfverenscan is dat het niet alleen kijkt naar wat je motiveert, maar ook naar de intensiteit van die motivatie. Sommige drijfveren kunnen sterker aanwezig zijn dan andere, en dit heeft invloed op hoe we reageren in verschillende situaties.


Waarom is het belangrijk om je drijfveren te kennen? Ten eerste stelt het je in staat om beter te begrijpen waarom bepaalde taken of activiteiten je meer energie geven dan andere. Door te focussen op taken die aansluiten bij jouw drijfveren, kun je je effectiviteit verhogen en meer voldoening halen uit wat je doet.


Daarnaast helpt het kennen van je drijfveren ook bij het nemen van loopbaanbeslissingen en het vormgeven van je professionele ontwikkeling. Als je weet wat je drijft, kun je gerichter zoeken naar doelen die echt bij je passen en die je vervulling brengen op lange termijn.


Een ander voordeel van de Drijfverenscan is dat het inzicht biedt in hoe je kunt samenwerken met anderen. Door de drijfveren van je collega's of teamleden te begrijpen, kun je effectiever communiceren, conflicten verminderen en synergie creëren binnen het team.


Het proces van het ontdekken van je drijfveren kan ook persoonlijke groei en zelfbewustzijn bevorderen. Soms zijn we ons niet volledig bewust van wat ons drijft totdat we er actief over nadenken en reflecteren. Door je bewust te worden van je drijfveren, kun je patronen in je gedrag herkennen en bewuste keuzes maken om deze patronen te veranderen als dat nodig is.


Kortom, de Drijfverenscan van Energy Drives is een waardevol instrument voor iedereen die op zoek is naar zelfinzicht, persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. 

Ik wil meer weten over Energy Drives
De kracht van zelfvertrouwen
door Mariët Mulder 29 apr., 2024
De kracht van zelfvertrouwen
Kijk eens in de spiegel
door Mariët Mulder 22 apr., 2024
Kijk eens in de spiegel
MindZetje 16: The distance between dream and reality is called action
door Mariët Mulder 15 apr., 2024
"The distance between dreams & reality is called action."
Share by: