Loopbaanbegeleiding en stress & burn-out coaching voor jouzelf, voor jouw medewerkers of voor jouw organisatie.

MindZetje 13

Mariët Mulder • mrt. 25, 2024

Kies moed. En ontdek de kracht die in jou schuilt om te groeien en te bereiken wat je wilt.

mindzetje 13

In het leven worden we vaak geconfronteerd met keuzes: kiezen voor datgene wat vertrouwd en comfortabel is, of kiezen voor datgene wat ons uitdaagt en groei mogelijk maakt. Een uitspraak van Brené Brown luidt: "You can choose courage or you can choose comfort. You cannot have both." Deze woorden resoneren diep in ons, en ze dragen een belangrijke waarheid met zich mee die van toepassing is op verschillende aspecten van ons leven, waaronder onze persoonlijke groei en ontwikkeling.


Moed is een essentiële eigenschap die nodig is om onze angsten te overwinnen en ons volledige potentieel te realiseren. Maar waarom is het kiezen voor moed zo cruciaal, en waarom kunnen we niet tegelijkertijd comfortabel zijn?


Het is belangrijk om te begrijpen dat comfort en groei vaak elkaars tegenpolen zijn. Wanneer we kiezen voor comfort, vermijden we vaak situaties die ons uit onze comfortzone halen. We blijven in bekende patronen en vermijden risico's. Hoewel dit op korte termijn veilig en geruststellend kan aanvoelen, kan het op lange termijn leiden tot stagnatie en een gebrek aan persoonlijke ontwikkeling.


Aan de andere kant, wanneer we moed tonen en ervoor kiezen om uit onze comfortzone te stappen, openen we de deur naar nieuwe mogelijkheden en groei. Het vereist moed om nieuwe uitdagingen aan te gaan, om risico's te nemen en om te leren van onze fouten. Maar juist deze ervaringen vormen ons en helpen ons om sterker en veerkrachtiger te worden.


Het proces van persoonlijke groei gaat vaak gepaard met ongemak. We worden geconfronteerd met onze angsten, twijfels en beperkingen. Maar het is precies in deze momenten van ongemak dat we de grootste groei doormaken. Door moedig te zijn en onze angsten te overwinnen, ontdekken we nieuwe mogelijkheden en ontwikkelen we een dieper begrip van onszelf.


Het is belangrijk om te onthouden dat moed niet betekent dat we nooit bang zijn. Integendeel, moed is het vermogen om te handelen ondanks onze angsten. Het is de bereidheid om het onbekende te omarmen en te vertrouwen op onze eigen kracht en veerkracht. Door moedig te zijn, leren we dat we veel sterker zijn dan we ooit hadden gedacht.


Als coach is het mijn passie om mensen te begeleiden bij het ontwikkelen van moed en het realiseren van hun volledige potentieel. Ik geloof dat iedereen in staat is om moedig te zijn en de nodige stappen te zetten om hun doelen te bereiken. Samen kunnen we werken aan het identificeren van belemmerende overtuigingen, het overwinnen van angsten en het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in alle aspecten van het leven.


Dus, de volgende keer dat je voor de keuze staat tussen comfort en moed, vraag jezelf dan af: wat wil ik echt bereiken? Wil ik blijven waar ik ben, of ben ik bereid om moedig te zijn en te streven naar groei? Onthoud dat moed niet altijd gemakkelijk is, maar dat het de weg vrijmaakt voor een leven vol mogelijkheden en voldoening.


Kies moed. Kies groei. En ontdek de kracht die in jou schuilt om alles te bereiken wat je maar wilt.


Online afsprakenplanner
De kracht van zelfvertrouwen
door Mariët Mulder 29 apr., 2024
De kracht van zelfvertrouwen
Kijk eens in de spiegel
door Mariët Mulder 22 apr., 2024
Kijk eens in de spiegel
MindZetje 16: The distance between dream and reality is called action
door Mariët Mulder 15 apr., 2024
"The distance between dreams & reality is called action."
Share by: