Loopbaanbegeleiding en stress & burn-out coaching voor jouzelf, voor jouw medewerkers of voor jouw organisatie.

MindZetje 12

Mariët Mulder • mrt. 18, 2024

Alles waar je ogen van gaan sprankelen moet je doen

mindzetje 12

Het idee dat je vooral dingen moet doen waar je ogen van gaan sprankelen, komt voort uit het besef dat het leven te kort is om te worden verspild aan dingen die je niet gelukkig maken. We worden vaak geleid door verwachtingen, sociale normen en angst voor het onbekende, waardoor we onze eigen drijfveren en passies negeren. Maar wat als we ons zouden toestaan om te luisteren naar de innerlijke stem die ons vertelt wat ons echt inspireert?


Wanneer je jezelf toestaat om te doen waar je echt van houdt, merk je dat er een vuurtje in je wordt aangewakkerd dat je energie geeft en je voldoening geeft op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden. Of het nu gaat om het doen van werk waar je blij van wordt, het starten van een eigen bedrijf, het bezig zijn met een creatieve hobby, het reizen naar bijzondere bestemmingen of het helpen van anderen door vrijwilligerswerk, het volgen van je passies opent de deur naar een leven van mogelijkheden en voldoening.


Vaak worden we gehinderd door twijfel en door angst voor het onbekende. We vragen ons af of we wel goed genoeg zijn, of we zullen slagen, of anderen ons zullen steunen. Maar laten we die angsten overboord gooien en ons richten op de positieve energie die gepaard gaan met het nastreven van onze dromen. Het is misschien niet altijd gemakkelijk, maar de beloning van het leven in overeenstemming met onze waarden en verlangens is groot.


Een ander groot obstakels voor het volgen van onze passies is vaak de druk van de anderen en van de maatschappij om een bepaald pad te volgen. We worden aangemoedigd om veilige keuzes te maken, om te streven naar materieel succes en sociale goedkeuring, zelfs als dit betekent dat we onze eigen dromen opofferen. Maar laten we ons niet laten beperken door de verwachtingen van anderen. Het is jouw leven, jouw keuze, en alleen jij kunt bepalen wat je gelukkig maakt.


Dus hoe begin je met het vinden en volgen van je passies? Het begint allemaal met zelfreflectie en open staan voor verandering. Neem de tijd om na te denken over wat je echt gelukkig maakt, wat je energie geeft en wat je ogen doet stralen. Ontdek je passies en laat je niet tegenhouden door beperkende overtuigingen. Geloof in jezelf en in je vermogen om je dromen waar te maken.


Vervolgens is het belangrijk om actie te ondernemen. Stel doelen voor jezelf, ontwikkel een plan van aanpak en zet elke dag kleine stappen in de richting van je dromen. Wees niet bang om risico's te nemen en buiten je comfortzone te treden. Het zijn juist deze uitdagingen die ons helpen groeien en ontwikkelen.


Onthoud dat het volgen van je hart geen eindbestemming is, maar een voortdurende reis. Je zult onderweg obstakels tegenkomen en tegenslagen ervaren, maar het is de reis zelf die maakt dat het de moeite waard is. Blijf dus trouw aan jezelf, blijf veerkrachtig en blijf geloven in de kracht van je dromen.


Ben je klaar om je ogen te laten sprankelen en je passies na te jagen? Coaching kan je hierbij helpen. Elke verandering begint met de eerste stap. Zet ‘m NU! Maak online een vrijblijvende kennismakingsafspraak! Een eerste kennismakingsgesprek van 30 minuten is altijd gratis en vrijblijvend.

Online afsprakenplanner
Wat maakt een glimlach zo bijzonder?
door Mariët Mulder 13 mei, 2024
Wat maakt een glimlach zo bijzonder?
Niets is permanent, zelfs onze problemen niet
door Mariët Mulder 06 mei, 2024
Niets is permanent, zelfs onze problemen niet
Vrijheid: Kun jij jezelf zijn?
door Mariët Mulder 05 mei, 2024
Kun jij jezelf zijn?
Share by: